Vrijwilligers

De kerkleden en vrijwilligers van de Westerkerk kennen duurzame onderlinge relaties in een dynamische en eigentijdse sfeer.
Zo zetten circa honderd vrijwilligers zich actief, langdurig en toegewijd in voor één of meer vrijwilligersactiviteiten van de Westerkerk.

Een greep uit de verschillende activiteiten:

De bloemengroep verzorgt de bloemen in het liturgisch centrum, waarbij de kleuren van het kerkelijk jaar worden gehanteerd.

Klokkenluiders
. Het luiden gebeurt nog handmatig! Voor de dienst en tijdens het bidden van het 'Onze Vader' tijdens de dienst luiden zij de grote en kleine klokken in de toren.

De medewerkers van de winkel in de Westerkerk bieden dagelijks een breed scala prachtige boeken, cd's, ansichtkaarten en cadeaus voor jong en oud.

De Commissie van Ontvangst heet de kerkgangers elke zondag welkom en deelt de liturgie uit aan het begin van de dienst.

De geluidsgroep verzorgt op zondag het geluid in de kerk, de beeld&geluidgroep verzorgt de live stream.D

De Koffieschenkgroep zorgt voor een verse kop koffie en thee na de dienst of na een concert.

College van Collectanten
. Zij collecteren tijdens en na de dienst voor verschillende goede doelen en het werk en onderhoud van de Wester.

Secretariaatsmedewerkers
zorgen er mede voor dat de kerk op werkdagen bereikbaar is, bieden ondersteuning aan de bureaucoördinator en helpen met het maken van onder meer de liturgie en de Tref.

De medewerkers sociale media zorgen ervoor dat de meest actuele informatie over het werk van de Westerkerk beschikbaar is via facebook, twitter, instagram en de website.

De Kookgroep verzorgt de maandelijkse Tref.maaltijden voor een grote groep ouderen en alleengaanden

Financieel administrateurs houden bij wat de inkomsten en uitgaven zijn.

Creche- en kinderkerkleiding dragen zorg voor de kleine en jongere kerkgangers tijdens de zondagochtenddienst en verzorgen de kindernevendienst.

Philadelphia

De vele vrijwilligers van de Westerkerk worden op werkdagen ondersteund door medewerkers van Philadelphia, een landelijke organisatie voor mensen die zorg en/of werkbegeleiding nodig hebben.

Helpt u ook?

Bezoekt u de Westerkerk regelmatig? Misschien vindt u het dan ook leuk om uw steentje bij te dragen als vrijwilliger. Er is voor elke agenda een passende klus te vinden! Het werk geeft niet alleen veel voldoening, maar is bovendien gezellig en hard nodig. Aanmelden kan via