Predikant

Herman Koetsveld uit Hengelo is met ingang van december 2019 de predikant van de Westerkerk.

PersfotoHermanHerman Koetsveld was tot november 2019 predikant in de Waterstaatskerk in Hengelo en daarvoor predikant in Zaandam en Rosmalen/Berlicum. In 2015 won hij de Jan Hus Preekprijs en samen met Enis Odaci schreef hij het interviewboek ‘De Zeven Zuilen’, een boek waarin zeven vooraanstaande Nederlanders worden uitgedaagd om over God, geest en tijdgeest te spreken. In september van dit jaar publiceerden zij samen een tweede boek: ‘Spiegelreis: een moslim en een christen op reis in elkaars geloof’. Tijdens de feestelijke dienst op zondag 1 december is Herman Koetsveld bevestigd als predikant van de Westerkerk.Herman bevestiging

Herman waardeert de combinatie van tradities en aandacht voor actualiteit en samenleving, een uitdagende wisselwerking tussen de ontwikkelingen in de samenleving en de ontwikkelingen in kerk, geloof en theologie. Dit sluit aan bij de signatuur van de Westerkerk, die zich verbonden voelt met de protestantse traditie en die wat waardevol is in die traditie verbindt op een eigentijdse manier met het dagelijkse leven van mensen.

Verschillende media hebben aandacht besteed aan de komst van Herman Koetsveld naar de Wester:
Het Parool op 25 augustus  Tubantia op 25 augustus AT5 op 25 augustus

Roze Golf - Holebi-Trans-Magazine op Radio Oost op 25 augustus Reliwerk op 25 augustus

Op 1 september zond RTV Oost een interview uit met Herman Koetsveld n.a.v. zijn aanstaand afscheid van Hengelo en vertrek naar Amsterdam.

Voor contact:
Ds. Herman Koetsveld