Missionair vicaris

De missionair vicaris, dr Cristina Pumplun MA is in de Westerkerk verantwoordelijk voor de externe presentatie van de kerk en de organisatie van activiteiten op het raakvlak van geloof, theologie en cultuur. Zij organiseert lezingen en concerten en is verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van activiteiten rond het Brandend Braambos, zoals de ‘Braambosgebeden’ en het Gedachten-Gebeden-Boek. Zij is één van de voorgangers tijdens de maandelijkse cantatediensten in de Westerkerk, waarin cantates van Johann Sebastian Bach en (vocale) muziek van Bachs tijdgenoten centraal staan. In het kader van het Rembrandtjaar 2019, ter gelegenheid van de 350e sterfdag van de schilder, zal zij bovendien veel aandacht besteden aan activiteiten over het werk van de schilder, die in de Westerkerk werd begraven.
Cristina Pumplun coördineert de externe presentatie van de verschillende activiteiten van de Westerkerk, o.a. via het maandblad 'Tref.', het blad 'Kerk in Mokum' van de Protestantse Kerk Amsterdam, de website van de Westerkerk, en onze facebook-, twitter- en instagram-accounts.
Zij is aanspreekpunt voor wie van heinde en ver doordeweeks de Westerkerk bezoeken. In dat kader ontvangt zij ook regelmatig groepen professionals en studenten uit het buitenland, die geïnformeerd willen worden over het werk van de Westerkerk als kerk in het centrum van de metropool Amsterdam.
Cristina Pumplun is gepromoveerd op een proefschrift over de dichterlijke taal van 17e eeuwse gebedenboeken. Voordat zij als missionair vicaris van de Westerkerk ging werken, was zij universitair docent Duitse letterkunde en secretaris van het Thomas Instituut te Utrecht (een onderzoeksinstituut van de Universiteit van Tilburg). Naast haar werk studeerde zij aan de Protestantse Theologische Universiteit. Zij heeft daar de Master Godgeleerdheid/Gemeentepredikant (Master of Theology) afgerond en is beroepbaar binnen de PKN.

Desgewenst kunt u per mail contact opnemen met Cristina Pumplun: