Cantor-organist

20180114 Evan GKW1105Sinds 1 januari 2020 is Evan Bogerd (1993) cantor-organist van de Westerkerk.

Evan werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Bogerd volgde diverse masterclasses aan de orgelacademie voor improvisatie te Altenberg (Duitsland). Tevens volgde hij improvisatielessen bij Wolfgang Seifen, Sophie Veronique Cauchefer-Choplin en Martin Baker. In 2016 maakte Evan veel indruk met zijn debuut op cd. Hij presenteerde op de cd een brede repertoirekeuze. Werken van J.S. Bach, Max Reger, Sigfrid Karg-Elert en Daan Manneke. Deze cd, opgenomen op het M├╝ller orgel van de St. Bavo te Haarlem, ontving veel lof.

Voordat hij cantor-organist werd in de Westerkerk was Evan Bogerd als kerkmusicus verbonden aan de Waterstaatskerk te Hengelo. Naast zijn werk in en voor de Westerkerk in Amsterdam is hij organist van het befaamde Knol orgel van de Grote of Stephanuskerk te Hasselt en het fraaie Holthuis orgel in de Gereformeerde Kerk te Hasselt.

Voor meer informatie over Evan Bogerd, zie http://evanbogerd.nl/