Books Corner en Servicebalie

In de kerk, direct na binnenkomst in de rechterhoek, ziet u de bookshop van de Westerkerk. Hier vindt u gewoonlijk mooie boeken, cadeaus, kaarten, cd's en souvenirs. Tijdens de restauratieperiode is de Books Corner niet geopend. Vanaf januari 2020 zal de Books Corner doordeweeks en op zondag - voor en na de kerkdienst - open zijn. Ook voorafgaand aan en na sommige concerten is dit het geval.

Deskundige vrijwilligers geven u graag advies over de aanschaf van boeken, geschenken en cd's. Ook is een wisselende collectie Westerkerksouvenirs, sieraden en kleine kunstvoorwerpen verkrijgbaar.

Servicebalie

De Westerkerk heeft ook een museale functie. Bij de ingang, waar de servicebalie staat, worden brochures en informatie verstrekt door medewerkers van Stichting Philadelphia, een landelijke organisatie voor mensen die zorg en/of werkbegeleiding nodig hebben. Voor deze mensen, die in het kader van de dagbesteding of stage in de Westerkerk werken, is deze activiteit een belangrijke bezigheid. Daarnaast werken er ook mensen van Philadelphia in de keuken en beheren ze de toiletten.

Wilt u de medewerkers van Philadelphia aan het werk zien? Bekijk dan dit filmpje!