Kerkdiensten

WesterBreedBinnenDe kerkdienst op zondag begint om 10.30 uur. Naast deze wekelijkse zondagochtenddienst worden in de Wester een keer per maand cantatediensten gehouden, is er in de Advent en Veertigdagentijd een vesper (Braambosgebed) op vrijdag om 17 uur.
Doordeweeks wordt (van maandag t/m vrijdag) elke dag om 9.00 uur een ochtendgebed gehouden.

De dienst op zondag
Bij de ingang verwelkomen leden van het commissie van ontvangst u en krijgt u een Orde van Dienst. De keuze van zitplaatsen is vrij: houdt u i.v.m. corona enige afstand tot andere bezoekers.
De kerkdiensten worden live gestreamd. Wilt u zeker weten dat u niet in beeld komt, laat u dat dan weten aan de mensen die u bij de ingang welkom heten, zij wijzen u dan een plaats aan.
Tijdens het orgelvoorspel wordt de aanwezigen verzocht zo stil mogelijk te zijn. Vergeet u niet uw telefoontje uit te zetten?
Fotograferen is tijdens de dienst niet toegestaan. Bij doopdiensten maakt onze huisfotograaf foto's.
Na de dienst wordt er gecollecteerd t.b.v. drie collectedoelen.

Kinderen doen mee
Kinderen van vijf tot circa tien jaar zitten aan het begin van de dienst bij hun ouders in de kerk en komen naar voren voor een kort gesprek met de predikant. Daarna gaan zij naar de kinderkerk, in een aparte ruimte van de kerk. Voor het einde van de dienst komen ze weer terug in de kerk, zodat zij het gebed en de laatste liederen kunnen meemaken. Voor kinderen onder de vijf jaar is er een uitstekende crèche waar zij gedurende de hele dienst blijven.

Koffie
Na de dienst is iedereen welkom om een kopje koffie te drinken, wat na te praten of met anderen kennis te maken. Als u wilt, kunt u een lid van de kerkenraad aanspreken (deze draagt een badge) of de predikant.

Denkt u aan de parkeermeter? Op zondag is het betaald parkeren vanaf 12.00 uur. U kunt echter al vóór die tijd de meter vullen. Deze begint pas om 12.00 uur te tellen. De Westerkerk is overigens uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, met een halte voor tram en bus voor de deur.