Westerkerk distantiëert zich van 'Nashville-verklaring'

RegenboogvlagDe 'Nashville-verklaring' over Bijbelse seksualiteit heeft veel mensen in Amsterdam en daarbuiten geschokt. Ook de Westerkerk en de Protestantse Kerk in Amsterdam betreuren deze verklaring.
De Westerkerk distantiëert zich nadrukkelijk van deze verklaring.

Wie of wat je ook bent: weet dat je in de Westerkerk en in talloze andere kerken en christelijke gemeenschappen in de stad van harte welkom bent. Voor ons is het de normaalste zaak om jezelf te kunnen zijn.

In overleg met de gemeente Amsterdam, eigenaar van de Westertoren, is de regenboogvlag geruime tijd opgehangen aan de toren.

Vacature predikant

De Westerkerkgemeente zoekt een predikant m/v (1,0 fte). Bekijk hier de vacaturetekst. Zie hier de profielschets van de predikant. Zie hier het profiel van de Westerkerkgemeente. Zie hier het Beleidsplan van de Westerkerkgemeente 2017-2021. Zie hier het Visiedocument van de Westerkerkgemeente.

Agenda

De Westerkerk is tot en met vrijdag 25 januari voor bezoekers geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Vanaf maandag 28 januari start de restauratie van de binnenzijde van de kerk!
In de agenda van de Westerkerk zijn alle kerkdiensten, evenementen, concerten en bijeenkomsten opgenomen.
De liturgie voor de eerstvolgende kerkdienst vindt u hier vanaf vrijdag voorafgaand aan de dienst. Klik hier voor de liturgie van zondagochtend 20 januari 2019. U kunt ook contact met ons opnemen.

Actueel

Onze nieuwe folder met kerkdiensten, concerten en lezingen is beschikbaar: al wat de Westerkerk in de maanden november t/m januari te bieden heeft is daarin overzichtelijk te vinden.
U kunt uw exemplaar hier downloaden of ophalen in de Westerkerk.

De Westerkerk is een wijkkerk van de Protestantse Gemeente te Amsterdam. De Westerkerk heeft de ANBI status. Al uw bijdragen zijn 100% aftrekbaar voor de belasting. Als schenking zelfs zonder drempel! Neem voor meer informatie hierover contact op met het secretariaat.
Direct toegang tot: Preekrooster 2019, Tref. december 2018 - januari 2019

Preken vanuit de Wester

Preken die in de Westerkerk worden gehouden, publiceren wij op deze website mits de predikanten hun preek ter beschikking stellen. Klik hier voor de preek die ds. R. van der Weg hield op zondagmorgen 23 december 2018.