Kerkdienst 26 juni

20170117 152630Kom naar de kerkdienst in de Westerkerk op zondag 26 juni!
Voorganger is ds. Julia van Rijn, organist is Evan Bogerd.
De dienst begint om 10.30 uur
Klik hier voor de liturgie.

De dienst is ook live online te volgen en op enig ander moment terug te kijken via youtube en kerkdienstgemist.

Steunt u het werk van de Wester? Daar zijn we heel blij mee! Zie de liturgie voor de collectedoelen. Gebruik de collectepagina op deze site of maak uw bijdrage rechtstreeks over op rekeningnummer NL 51 RABO 0313551928 t.n.v. Westerkerkgemeente Amsterdam. Vermeld alstublieft bij het vakje 'Opmerking': 'Collecte 26 juni'.

Lunchpauzeconcerten van start!

Orgel juni 2021Vanaf woensdag 29 juni zijn er weer wekelijks lunchpauzeconcerten in de Westerkerk.
Jonge talentvolle organisten brengen de mooiste muziek op het grote Duyschot orgel en het Flentrop koororgel.

Dit jaar zullen de concerten plaatsvinden
op de woensdag om 13.00 uur.

29 juni Evan Bogerd
6 juli Leonard Seeleman
13 juli Geen lunchconcert
20 juli Maarten Wilmink

De toegang is vrij. Uw vrijwillige bijdrage is zeer welkom!

Zie ook het volledige orgelconcertprogramma zomer 2022.

De Wester: iconische kerk in Amsterdam

Kerk avond toeristenWat betekent het om iconische kerk in Amsterdam te zijn?
Missionair vicaris Cristina Pumplun schrijft dezer weken voor de website theologie.nl een theologisch drieluik "Hoe ben je kerk in de stad".
Bijvoorbeeld over de verhouding van kwaliteit en kwantiteit (deel 2): Blog 2 Kerk in de stad.
En over het scheppen van mogelijkheden voor mensen om een etappe op het pelgrimspad van hun leven te gaan, zonder de Geest voor de voeten te lopen: Blog 1 Kerk in de stad

Wilma Hartogsveld, stadspredikant in Nijmegen, bezocht voor het blad en de website 'Volzin' iconische stadskerken in Nederland. Zo ook de Wester. Het artikel kunt u hier lezen.

Algemene informatie

Wester buiten zomerDe Wester is komende week open van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur.
Westerkerk is open for visitors
: Monday to Friday 11.00 a.m. - 3 p.m.

PKA - De Westerkerk is een wijkkerk van de Protestantse Gemeente Amsterdam.
ANBI - De Westerkerk heeft de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Al uw bijdragen zijn 100% fiscaal aftrekbaar. Als schenking zelfs zonder drempel. Ook uw kerkelijke bijkdrage als schenking! Neem voor meer informatie hierover contact op met het secretariaat van de Westerkerk.

Overige informatie: Preekrooster 2022; Tref juni 2022

Preken uit de Wester

Kansel ochtendzonPreken die in de Westerkerk worden gehouden, zijn hier na te lezen. De preek die ds. Herman Koetsveld hield tijdens de dienst op 19 juni vindt u hier. Voor de preek die ds. Gerhard Scholte hield in de ochtenddienst op 29 mei klik hier.
In het Prekenarchief kunt u de preken van voorgaande diensten terugvinden.