Bachmotetten in de Wester

Ned BachconsortOp 3 juli voert Het Nederlands Bach Consort, een nieuw vocaal ensemble, motetten van Johann Sebastian Bach uit in de Westerkerk. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van Het Nederlands Bach Consort.

De motetten van Bach: prachtige, complexe muziek - een belevenis. Het Nederlands Bach Consort is opgericht door Sytse Buwalda en Heleen Koele. Ze gebruikten de lockdown om de droom van een eigen ensemble te verwezenlijken. Het ensemble is begin juli voor het eerst live te beluisteren, o.a. in de Westerkerk. Op het programma staan o.a. de Bach-motetten "Komm, Jesu, komm (BWV 229) en "Lobet den Herrn, alle Heiden" (BWV 230) en twee bijzondere wereldpremières van composer in residence Viktor Khioulaphides.
Voor meer informatie over het programma zie: Het Nederlands Bachconsort.

Kerkdiensten in de Wester

wester kerck kleinU bent van harte uitgenodigd voor de kerkdiensten op zondag in de Wester! Vanwege Covid-19 kan een maximum aantal personen de kerkdienst bezoeken. Het wordt aangevolen om zich vanaf de maandag voorafgaand aan de zondag aan te melden via .
Natuurlijk worden de Covid-19 maatregelen in acht genomen. Voor de noodzakelijke informatie over voorwaarden en instructies klik hier. Alle kerkdiensten worden live gestreamd en zijn te volgen via kerkdienstgemist en op YouTube.

Kerkdienst 13 juni terugkijken

20140707 083431U kunt de kerkdienst op zondag 13 juni terugkijken via youtube en kerkdienstgemist.

Voorganger is ds. Jan-Gerd Heetderks, organist is Jos van der Kooy. M.m.v. Elena van Slogteren (sopraan) en Marian Jaspers-Fayer (fluit). Klik hier voor de liturgie.

Steunt u de Wester in deze moeilijke tijd? Wij zijn zeer blij met uw bijdrage en steun! Klik hier voor informatie over de collectedoelen. Gebruik de collectepagina op deze site of maak uw bijdrage rechtstreeks over op rekeningnummer NL 51 RABO 0313551928 t.n.v. Westerkerkgemeente Amsterdam. Vermeld alstublieft bij het vakje 'Opmerking': 'Collecte 13 juni'.

De Wester is open...

Braambos heel... om een kaarsje te branden, voor een persoonlijk moment, voor bezinning en bemoediging.
Op de dinsdagen en vrijdagen in juni van 15.00-16.30 uur.
Van harte welkom!
On Tuesdays and Fridays Westerkerk is open from 3.00 p.m. - 4.30 p.m. for a moment of silence and reflection.

Actueel

westertorenDe Westerkerk is een wijkkerk van de Protestantse Gemeente Amsterdam.
Zie hier de algemene privacyverklaring van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA). Ook de Westerkerk houdt zich hier aan.
ANBI
De Westerkerk heeft de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Al uw bijdragen zijn 100% aftrekbaar voor de belasting. Als schenking zelfs zonder drempel. Ook uw kerkelijke bijkdrage als schenking! Neem voor meer informatie hierover contact op met het secretariaat van de Westerkerk.

Overige informatie: Preekrooster 2021; Tref juni 2021