Muzikale lezing op Hervormingsdag: Luther en Bach

Op 31 oktober van dit jaar is het 501 jaar gelden dat Martin Luther zijn 95 stellingen op de deur van de slotkapel van Wittenberg sloeg. De revolutionaire theoloog was ook dichter en componist van kerkliederen die we in de Wester nog vaak zingen. Bach, onze 'huiscomponist', was een fervent aanhanger van de theologische ideeën van Luther. Hij gebruikte Luthers liederen in cantates, passionen en orgelwerken. Alle reden dus om op deze bijzondere dag bij Luther en Bach stil te staan. Jos van der Kooy zal hier op de avond van 31 oktober meer over vertellen. Uiteraard zal hij naast de lezing ook werken van Bach op beide orgels spelen.
Woensdag 31 oktober, tijd: 20.00-22.00 uur, Westerkerk. De toegang is vrij en wij zijn blij met uw bijdrage.

Lunchpauzeconcerten

In de maanden mei tot en met oktober wordt in de Westerkerk op vrijdagmiddag een gratis toegankelijk lunchpauze-concert gegeven door topsolisten. De concerten duren een half uur.

Het eerstvolgende concert vindt plaats op vrijdag 19 oktober. U kunt dan luisteren naar Leonard Seeleman, die werken zal uitvoeren van o.a. Alexandre Guilmant. Tijd: 13.00-13.30 uur. Voor meer informatie over alle lunchpauzeconcerten klik hier.

Agenda

De Westerkerk is voor bezoekers geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.
In de agenda van de Westerkerk zijn alle kerkdiensten, evenementen, concerten en bijeenkomsten opgenomen. De liturgie voor de eerstvolgende kerkdienst vindt u hier vanaf vrijdag voorafgaand aan de dienst. Klik hier voor de liturgie van zondagochtend 14 oktober 2018. U kunt ook contact met ons opnemen.

Actueel

De Westerkerk is een kerk van de Protestantse Gemeente te Amsterdam, die erkend is als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor kunnen giften aan de Westerkerk tot 125% worden afgetrokken van de inkomstenbelasting. Voor alle info over de ANBI gegevens: klik hier. Direct toegang tot: Preekrooster 2018, Tref oktober 2018 .

Programma najaar 2018

Al wat de Westerkerk te bieden heeft aan kerkdiensten, concerten en lezingen is overzichtelijk te vinden in deze folder.
U kunt uw exemplaar hier downloaden of ophalen in de Westerkerk.

De eerstvolgende lezing vindt plaats op 31 oktober, aanvang 20.00 uur. Jos van der Kooy zal dan spreken over Martin Luther en Johann Sebastian Bach.