Westersymposium 'Lieve hemel....'

Kalender
Datum
za 21 apr 13:30 - 17:00

BeschrijvingHet Westersymposium 2018 staat in het licht van het aanstaande emeritaat en afscheid van ds. Fokkelien Oosterwijk als predikant van de Westerkerk. Zij heeft dan ook een onderwerp gekozen dat haar na aan het hart ligt: de hemel.

Regelmatig gaan er – ook onder theologen – stemmen op om de hemel af te schaffen: na dit leven zou er niets meer zijn. Waarom dan toch een archaïsch beeld en begrip als dit overeind houden? In haar pastorale praktijk als gemeentepredikant heeft Fokkelien Oosterwijk het tegenovergestelde ervaren. De hemel leeft in de harten en hoofden van mensen, al gelooft men niet meer zoals vroeger. En dat maakt heter niet makkelijker op: wat moeten, kunnen, mogen wij als moderne 21e-eeuwers met die ‘lieve hemel’?

Tijdens het Westersymposium 2018 horen en zien wij hoe de hemel op allerlei manieren,de eeuwen door, doorklinkt in de muziek, in kunst en cultuur. We gaan op ontdekkingstocht met een portie stevige theologische bagage. Tussendoor en aan het eind is er ruimte om de eigen gedachten en vragen uit te wisselen met de sprekers en de andere deelnemers.

Sprekers: Jan Muis (emeritus-hoogleraar dogmatiek aan de PThU), Frank Bosman (cultuurtheoloog, Tilburg University), Jos van der Kooy (cantor-organist Westerkerk Amsterdam), Max van Egmond, (specialist barokmuziek en oud-concertzanger bij de Cantatediensten in de Westerkerk),Fokkelien Oosterwijk (predikant Westerkerk)
Medewerking door Hannes Minnaar (pianist), Elena van Slogteren(sopraan), Daniel Boothe (viool), Bas de Leeuw (klavecimbel)

Toegang: € 15, -; voorverkoop in de Westerkerk € 10,-