Concert Anamaria Stamp

Kalender
Datum
zo 12 juni 18:00 - 19:30

Beschrijving

"There Up, Behind the Moon/Colo'n Sus, pe după Lună" is het eerste album van de Roemeense pianist Ana Stamp, een album gemaakt samen met de Schotse componist Jonny Nash. Twee jaar lang hebben de twee oude melodieën uit de Roemeense folklore opgenomen en gearrangeerd, melodieën die verzameld zijn door Béla Bartók.
Het album bevat experimentele ambientale jazz en klassieke muziek gecomponeerd door Sigismund Toduță, gepresenteerd in een nieuwe muzikale context.
"There Up, Behind the Moon/Colo'n Sus, pe după Lună" is een verzameling van improvisaties, melodieën en elektronische geluiden. Ana's delicate stem, de virtuoze cimbalom van Dani Luca en de lage en meditatieve klanken van contrabassist Gabriel Bărbălău creëren een nieuwe taal van verschillende muzikale genres, die zich vermengen in authentieke Roemeense rituelen en vieringen.De expositie wordt gemaakt door Frederique Peckelsen over een holistische creature die muziek fluistert.
"Tradities en rituelen maken deel uit van onze wortels die we overal ter wereld met ons meenemen", zegt Ana Stamp.
Het album, geproduceerd door Melody as Truth, wordt op zondag 12 juni 2022 om 18.00 uur gepresenteerd in een debuutconcert in de Westerkerk in Amsterdam.
Kaarten zijn te koop op
https://www.yourticketprovider.nl/events/52870-album-release-concert-there-up-behind-the-moon/