LHBTI Kerstconcert

za 14 dec 20:00 - 22:00

Beschrijving

Met een bijzonder Kerstconcert in de Westerkerk op 14 december vragen COCNederland, Leger des Heils en HVO Querido aandacht voor dak- en thuisloze LHBTIjongeren. Deze groep van naar schatting 600 jongeren in Amsterdam en 3000 inheel Nederland in de leeftijd van 13 tot 18 jaar valt buiten de radar van dereguliere dak- en thuislozenzorg, zo blijkt uit recent onderzoek van Movisionin opdracht van de Gemeente Amsterdam. Deze jongeren komen vooral op straatterecht omdat hun comming out als LHBTI thuis leidt tot hevig conflict, eensituatie die vaak eindigt met uitstoting of weglopen.

Hetprogramma op 14 december in de Westerkerk wordt ingevuld door talloze artiestenen muzikanten uit de LHBTI community en uit de achterban van het Leger desHeils. Het concert wordt voorafgegaan door een Kerstsamenzang op hetHomomonument met een koperensemble en soep en koffie van het Leger des Heils(aanvang 19:00). Om 20:00 uur begint het concert in de Westerkerk. Eenvertelling van predikant Wielie Elhorst loopt als een rode draad door hetprogramma.

Kaartverkoop, informatie en het volledigeprogramma op www.coc.nl/kerstconcert. Wie 14 december verhindert is kan op deze siteook een donatie achterlaten.