Concert Groot Concertkoor Amsterdam i.s.m. Barokorkest Concerto d’Amsterdam

Kalender
Datum
za 15 dec 20:15 - 22:15

Beschrijving

Het Groot Concertkoor Amsterdam brengt in december een op en top klassiek programma, met vier magnifieke stukken van componisten die hebben geleefd eind 17e, begin 18e eeuw: Vivaldi, Scarlatti, Lotti en Bach. Barok dus. De eerste drie zijn Italianen, die van grote invloed zijn geweest op de Duitse Johann Sebastian Bach en het prachtige oeuvre dat van zijn hand is gekomen.
Het GCA is een gemengd koor bestaande uit zo’n 80 enthousiaste en ambitieuze leden, dat twee keer per jaar optredens verzorgt in en om Amsterdam. Het bestaat sinds 2002 en behoort tot de toonaangevende amateurkoren van Amsterdam. Vanaf 2009 wordt het geleid door Enrique López-Cortón. Hij slaagt er in het koor, met werken variërend van barok en romantiek tot moderne composities, tot steeds grotere hoogte te brengen.

In dit programma wordt het koor begeleid door het barokorkest Concerto d’Amsterdam, sinds vele jaren actief op de Nederlandse en buitenlandse podia, zowel in eigen programma’s als in samenwerking met andere disciplines. Het orkest bestaat uit een groep gedreven musici die zich hebben gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk. De focus ligt op de zeventiende en achttiende eeuw en de musici spelen op instrumenten uit die tijd of kopieën daarvan. Dit past dan ook uitstekend bij het programma dat u gaat horen.

De solopartijen in het Magnificat worden gezongen door Henriette Feith (sopraan 1), Titia van Heyst (sopraan 2), Oscar Verhaar (countertenor), Mattijs Hoogendijk (tenor), en Wiebe-Pier Cnossen (bas).

Meer info / kaarten bestellen? Kijk op www.hetgca.nl