Bijbels Museum - Nieuwe Aarde

Bijbels Museum Open Call Nieuwe Aarde

nieuwe aarde incl open call logoIn deze uitzonderlijke tijd worden mensen door het coronavirus niet alleen geconfronteerd met de ontregeling van ons heden, maar ook met grote vragen over de toekomst.Wordt straks alles weer ‘normaal’, of komt er een wereld die ‘anders’ is? En zo ja, hoe ziet dat ‘anders’ er dan uit? Het Bijbels Museum, The Turn Club en de Westerkerk, hebben een Open Call voor kunstenaars gelanceerd: 'Nieuwe aarde. Deel je visioen'.

In Nederland woonachtige kunstenaars konden tot 1 juli een foto, film of ontwerp van hun werk insturen. Alle inzendingen worden momenteel beoordeeld door een curerende commissie. Een aantal kunstwerken worden geplaatst op www.nieuweaarde.nu

Twaalf inzendingen zullen, zodra dat vanwege de coronamaatregelen weer mogelijk is, een maand lang getoond worden in een groepspresentatie in de Westerkerk Amsterdam.

Meer informatie over het project is beschikbaar via www.nieuweaarde.nu.