Bijbels Museum - Nieuwe Aarde

Nieuwe Aarde poster versie 3In deze uitzonderlijke tijd worden mensen door het coronavirus niet alleen geconfronteerd met de ontregeling van ons heden, maar ook met grote vragen over de toekomst.Wordt straks alles weer ‘normaal’, of komt er een wereld die ‘anders’ is? En zo ja, hoe ziet dat ‘anders’ er dan uit? Het Bijbels Museum, The Turn Club en de Westerkerk, hebben een Open Call voor kunstenaars gelanceerd: 'Nieuwe aarde. Deel je visioen'.

Op zoek naar visionaire toekomstbeelden in deze tijd van grote vragen en veranderingen nodigden Bijbels Museum, The Turnclub en de Westerkerk Amsterdam kunstenaars uit om hun dromen, visioenen, ontwerpen van een nieuwe aarde vorm te geven. De 12 meest spannende, inspirerende en bijzondere kunstwerken zijn opgenomen in een tentoonstellingen in de Westerkerk van 31 oktober tot en met 16 december.

Bestaand en nieuw werk wordt tentoon gesteld van: Margriet van Breevoort, Oussama Diab, Rinske van Dijk, Jet van Helbergen & Judith Scholte, Rieteke Hoogendoorn, Pavèl van Houten, Felipe van Laar, Sarah van der Lijn, Lego Lima, Jeanne Rombouts, Zindzi Zwietering en Collectief We Sell Reality.

De werken zijn tot en met 16/12 te zien in de Westerkerk Amsterdam. Entree gratis, maandag t/m zaterdag van 10.00-15.00 uur. In verband met corona is reserveren verplicht. Voor tijdslots en tickets, klik hier.

Voor meer informatie en voor speciale lunchbijeenkomsten zie: Bijbels Museum