Amnesty International: schrijfavonden

Steeds weer blijkt dat de kracht van persoonlijke aandacht via een brief, keer op keer gevangenisdeuren doet openen en mensen, die vastzitten omwille van hun geloof, geweten of sexuele orientatie, hun vrijheid teruggeeft.
Dat kan alleen als overal ter wereld mensen hun stem laten horen en voor anderen opkomen.

Daarom komt de Amnesty groep elke eerste woensdag van de maand bij elkaar in de Westerkerk.
Gewoonlijk worden de bijeenkomsten gehouden in het Prinsenhuis, Prinsengracht 277b.
Gedurende de restauratie van de kerk, vinden de bijeekomsten plaats in Buurthuis "de Klinker", Borgerstraat 45, tussen 18.00 en 19.30 uur. Op de schrijfavond liggen voorbeeldbrieven en informatie klaar, postzegels zijn tegen kostprijs verkrijgbaar.

Kom ook eens meeschrijven!

De weg van een schrijfactie:

• Amnesty onderzoekt meldingen van mensen die zijn gemarteld of gediscrimineerd, of onterecht gevangen zitten.
  • Amnesty kiest dan zaken waar actie succes kan hebben.
  • Alle Amnesty kantoren ontvangen een bericht over deze mensen.
  • Overal ter wereld komen mensen in actie.Ze schrijven brieven, sturen mails en sms’jes en sturen kaarten.
  • De gevangenen en hun familie ontvangen de kaarten om hen te steunen.
  • Bij de regering vallen protestbrieven in de bus en ze worden bestookt met e-mails en sms’jes.
  • Gevangenen en hun families geven de moed niet op en weten dat zij niet vergeten zijn.
  • Regeringen merken dat ze in de gaten worden gehouden en behandelen mensen beter.
  • Amnesty ontvangt berichten over het effect van de acties.