Online concert bij heringebruikname Duyschot-orgel

Orgel nieuw 14 04 20Ter gelegenheid van de heringebruikname van het Duyschot-orgel heeft cantor-organist van de Westerkerk Evan Bogerd een online concert georganiseerd op zaterdag 18 april. Op het programma stonden werken van Karg-Elert, Bach, Guilmant, Reger, Zwart, een improvisatie van Bogerd zelf, en als uitsmijter het in Amsterdam wereldberoemde 'Aan de Amsterdamse grachten'.

Het Duyschot-orgel van de Westerkerk te Amsterdam, gebouwd in 1686, heeft de afgelopen maanden een intensieve grootonderhoudsbeurt ondergaan. Al voor de aanvang van de restauratie van de Westerkerk, begin 2019, zijn bijna alle 3.800 orgelpijpen uit het orgel gehaald. Deze orgelpijpen zijn schoongemaakt en zo nodig gerepareerd. Daarnaast is het orgel technisch minutieus gecontroleerd zodat het eeuwenoude instrument weer vele jaren vooruit kan. Nu, ruim een jaar later, is het orgel weer in topstaat. Door de coronacrisis was het echter onmogelijk om het geplande ingebruiknameconcert doorgang te laten vinden. Het concert werd daarom live gestreamd via het YouTube kanaal van de Westerkerk. Het concert is te beluisteren via deze link.
Een donatie voor de onkosten wordt zeer op prijs gesteld via de donatieknop in de Youtube beschrijving.