Muziek in de Wester op de 350e sterfdag van Rembrandt

RembrandtinWesterconcertOp 4 oktober 1669 overleed in zijn huis aan de Rozengracht, vlakbij de Westerkerk, de grote schilder van de Gouden Eeuw, Rembrandt van Rijn. Vier dagen later werd hij begraven in de Westerkerk.
Op de avond van zijn sterfdag, op vrijdag 4 oktober a.s. gedenken we Rembrandt op een passende wijze in de Wester.

Ensemble 't Kabinet - vast orkest tijdens de maandelijkse cantatediensten in de Westerkerk - brengt werken van componisten uit Rembrandts tijd ten gehore.
Het is een unieke gelegenheid om op deze dag in de kerk, waar Rembrandt begraven is, te luisteren naar muziek, die hij zelf kan hebben gekend: werken van o.a. Johann Schop (1590-1667), William Lawes (1602-1645) en Antonio Bertali (1605-1669). Toegang: € 20.

Vrijdag 4 oktober, 20.00 uur
Concert on the 350th Anniversary of Rembrandt's death at Westerkerk Amsterdam, with contemporary music in the beautiful setting of the church where the famous Dutch painter was buried. Friday 4 October, 8 p.m., Westerkerk, Prinsengracht 279, tickets: € 20