Een steiger rond het Duyschot Orgel

We zijn nu halverwege de tweede maand van de restauratie van de binnenkant van de Westerkerk. De kerkdiensten op zondagmorgen en de Braambosgebeden vieren we in de oostelijke helft van de kerk: het is al vertrouwd geworden, zoals ook de ingang van de kerk aan de Keizersgracht. Wat nog wennen is: het grote Duyschot Orgel is nu ook niet meer zichtbaar vanwege de scheidingswand van steigers en folie, gebouwd tussen de helft waar gewerkt wordt en de helft waar de kerkdiensten plaatsvinden. Niet allen voor de stukkadoors, ook voor de restaurateurs van het Duyschot Orgel worden talloze steigers geplaatst. Als het orgel gedemonteerd is, kan het stucwerk straks beginnen.
Vanwege de restauratie is de kerk de komende maanden op doordeweekse dagen gesloten voor bezoekers en voor activiteiten. NAP Nieuws besteedde in een kort item aandacht aan de restauratie.