Vrienden van de Westerkerk

westerkerk contactVeel mensen, lid of geen lid van de gemeente, dragen de Westerkerk ook financieel een warm hart toe. Zij noemen zich: Vrienden van de Westerkerk.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Westerkerk werkt momenteel hard aan plannen om fondsen te verwerven voor de restauratie van het interieur. Daarvoor zijn miljoenen euro's nodig. De restauratie van het exterieur is begin 2016 afgerond. Zodra er fondsen zijn verkregen voor het interieur zal met de restauratie daarvan worden begonnen. Dit zal naar verwachting in 2017 worden gestart.

Parel van de Jordaan

De Westerkerk, als ‘parel van de Jordaan' en een van de bekendste symbolen van de stad Amsterdam, is door een groot aantal mensen in het hart gesloten. Velen van hen ondersteunen de kerk ook financieel. Vrienden van de Westerkerk bestaat uit allerlei mensen: jong en oud, woonachtig in Amsterdam of elders in Nederland, met alleen een cultureel-historische belangstelling voor de Wester of vanuit een religieuze verbondenheid met de kerk. Maar er is één onderwerp dat alle Vrienden kenmerkt, en dat is hun liefde voor het gebouw van de Westerkerk.

Financiele steun

De Westerkerkgemeente prijst zich gelukkig te mogen huizen in een uniek, eeuwenoud monument, dat wereldwijd bekendheid geniet. Maar het onderhoud van dit gebouw brengt wél de nodige kosten met zich mee. Met beperkte overheidssteun en kerkelijke bijdragen van de leden komt de Westerkerk een eind, maar financiële bijdragen van donateurs blijven hard nodig. Deze donateurs zijn de Vrienden van de Westerkerk. Zij dragen bij aan het onderhoud van het gebouw en maken daarnaast vele culturele en sociale activiteiten mogelijk: concerten, orgelrecitals, lezingen en bijeenkomsten. Mede dankzij de financiële steun van Vrienden van de Westerkerk kreeg de Westerkerk in 2008 bijvoorbeeld een nieuwe geluidsinstallatie. Deze wordt gebruikt tijdens de zondagse dienst en is inzetbaar tijdens concerten, congressen en andere verhuuractiviteiten. Ook dankzij Vrienden van de Westerkerk kon de Westerkerk onlangs nieuwe verwarmingsketels aanschaffen.

Word Vriend!

Draagt u de Westerkerk ook een warm hart toe en wilt u bijdragen aan het in stand houden van deze veel bezochte en vrij toegankelijke kerk? Word dan Vriend. Dit doet u door uw steentje bij te dragen! Klik hier.
Als Vriend wordt u met regelmaat uitgenodigd voor bijeenkomsten of concerten. Ook als u lid bent of wordt van de Westerkerk kunt u zich aansluiten bij Vrienden van de Westerkerk. U draagt dan bij aan de Westerkerk via de Actie Kerkbalans én Vrienden van de Westerkerk.

Voor meer informatie klik op website Vrienden.