Lunchconcerten in de Westerkerk

Vanaf vrijdag 6 mei tot en met 28 oktober 2016 worden er in de Westerkerk elke vrijdag van 13.00 tot 13.30 uur gratis toegankelijke lunchconcerten gegeven door veelal jonge, getalenteerde organisten.
Evan Bogerd bijt op 6 mei, samen met Matthijs van der Moolen (trombone), het spits af.
Evan Bogerd studeerde orgel bij Jos van der Kooy en kerkmuziek bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Bogerd volgde masterclasses aan de Orgelakademie voor improvisatie te Altenberg (Duitsland) en improvisatielessen. Hij won diverse prijzen op concoursen. In 2016 zal Bogerd de zeven Koraalfantasieën ten gehore brengen in de serie van de lunchconcerten in de Westerkertk. Ook op 20 en 27 mei 13.00 uur bespeelt Evan Bogerd het Duyschotorgel en het Flentroporgel.
Matthijs van der Moolen studeert klassiek trombone aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeert historisch trombone bij Charles Toet. Daarnaast speelt Van der Moolen eigentijds repertoire in verschillende ensembles. Inmiddels was hij ook te horen in verschillende radio en tv opnames.
Jos van der Kooy, cantor-organist van de Westerkerk, bespeelt op 13 mei de orgels, vergezeld door Dominique Bos (cello).

Een gemeenschappelijk verhaal: Salomo en de koningin van Scheba

In het kader van de lezingenserie 'Gemeen-schappelijke verhalen van joden, moslims en christenen' houdt prof. dr. Anton Wessels op dinsdag 17 mei in de Westerkerk een lezing over de ontmoeting van Salomo en de koningin van Scheba. Zowel in het bijbelboek 1 Koningen, als in de Koran wordt het verhaal over Salomo en zijn bezoekster, de 'koningin van het zuiden' - zoals Jezus haar noemt - verteld. De koningin van Scheba prees God bij haar bezoek aan Salomo: God, die aan Israël een koning had geschonken, die gerechtigheid bracht.
Dinsdag 17 mei, 20-21.30 uur, Prinsengracht 277b, Grote Zaal.

Uitzending 'Nederland Zingt' vanuit de Westerkerk

Op zaterdag 30 april 2016 van 19.10 tot 19.45 uur werd op TV NPO 2 het programma "Nederland Zingt" vanuit de Westerkerk uitgezonden. Cappella Westerkerk, het Westerkerkkoor, ensemble 't Kabinet, een blazersensemble, Elena van Slochteren en honderden gasten zongen o.l.v. de cantor-organist van de Westerkerk, Jos van der Kooy. Veel van de gezongen arrangementen zijn van zijn hand. Het Westerkerkkoor, begeleid door Ensemble 't Kabinet, zong 'Befiehl dem Engel dass er komm' van Dietrich Buxtehude. Ook werd een aantal liederen gezongen op teksten van ds Fokkelien Oosterwijk, predikant van de Westerkerk (zie hier het welkomstwoord van ds. Oosterwijk op de avond van de opname).

Uitzending gemist? Klik hier om de uitzending terug te kijken.

ANBI gegevens

De Westerkerk is een kerk van de Protestantse Gemeente te Amsterdam, die erkend is als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor kunnen giften aan de Westerkerk tot 125% worden afgetrokken van de inkomstenbelasting. Voor alle info over de ANBI gegevens: klik op het logo.

Direct toegang tot:

Agenda, Preekrooster 2016, Tref april 2016, Westerwijs 2015-2016

Agenda

In de agenda van de Westerkerk zijn alle diensten en evenementen opgenomen. De liturgie voor de eerstvolgende kerkdienst vindt u vanaf vrijdag voorafgaand aan de dienst in dit item. Klik hier voor liturgie 1 mei 2016.
Naast de wekelijkse erediensten worden ook concerten gegeven en bijeenkomsten gehouden. In Westerwijs 2015-2016 vindt u alle inhoudelijke gegevens, data en aanvangstijden. U kunt ook contact met ons opnemen.