Benefietconcert: hulp voor vluchtelingen uit Syrië en Irak

Een benefietconcert op 7 juni 2016 in de Westerkerk t.b.v. menswaardige opvang van vluchtelingen in Zuid-Oost Turkije. Stichting Hürmet organiseert dit concert, de Westerkerk biedt de locatie.
In de zomer van 2014 moesten duizenden Yezidi's vluchten voor de vernietigende aanvallen van IS. Velen verloren het leven, anderen vluchtten naar Turkije. De opvang wordt daar door de landelijke overheid en op lokaal en gemeentelijk niveau georganiseerd. Maar de middelen zijn zeer schaars en ondersteuning is hard nodig. Aan dit concert werken o.a. het Tangata kwartet en het Utrechts Studenten Koor en Orkest geheel belangeloos mee. Datum: 7 juni 2016. Tijd: 19.30 - 22.30 uur. Westerkerk, Prinsengracht 279. Voor informatie zie de flyer. Kaartverkoop via: http://concert4you.nl/organisator/stichting-hurmet

Lunchconcerten in de Westerkerk

Vanaf  mei tot oktober worden er in de Westerkerk elke vrijdag van 13.00 tot 13.30 uur gratis toegankelijke lunchconcerten gegeven door veelal jonge, getalenteerde organisten en door de cantor-organist van de Westerkerk, Jos van der Kooy.
Naast de vele concerten en cantates die de Wester zelf organiseert, zoals bijvoorbeeld cantatediensten, lunchpauzeconcerten, orgel recitals of concerten door Cappella Westerkerk, worden ook tal van concerten door derden georganiseerd. Gedurende het hele jaar vinden er allerlei muziekuitvoeringen door orkesten, solisten en koren plaats. Ook aan het jaarlijkse Grachtenfestival neemt de Westerkerk deel: cantor en organist Jos van de Kooy speelt samen met jong talent van het Haags conservatorium. En dan is er in augustus de serie Geen Dag Zonder Bach, met dagelijks de mooiste muziek van Johann Sebastian Bach.
Kom langs en geniet van de prachtigste muziek in de indrukwekkende architectuur van de Westerkerk.

Op vrijdag 3 juni bespeelt Marco Dubbeld de orgels van de Westerkerk.

Klik hier voor info over alle lunchconcerten.

ANBI gegevens

De Westerkerk is een kerk van de Protestantse Gemeente te Amsterdam, die erkend is als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor kunnen giften aan de Westerkerk tot 125% worden afgetrokken van de inkomstenbelasting. Voor alle info over de ANBI gegevens: klik op het logo.

Direct toegang tot:

Agenda, Preekrooster 2016, TREF. juni 2016, Westerwijs 2015-2016

Agenda

In de agenda van de Westerkerk zijn alle diensten en evenementen opgenomen. De liturgie voor de eerstvolgende kerkdienst vindt u vanaf vrijdag voorafgaand aan de dienst in dit item. Om auteursrechtelijke redenen bevat de onlineversie van de liturgie voorlopig alleen de vermelding van de liederen die gezongen worden.  Klik hier voor liturgie 29 mei 2016, liturgie avondcantatedienst 29 mei 2016.
Naast de wekelijkse erediensten worden ook concerten gegeven en bijeenkomsten gehouden. In Westerwijs 2015-2016 vindt u alle inhoudelijke gegevens, data en aanvangstijden. U kunt ook contact met ons opnemen.

Preek van de week

KanselPreken die in de Westerkerk worden gehouden, publiceren wij op deze website mits de predikanten hun preek ter beschikking stellen. Klik hier voor de preek die ds F. Breukelman hield tijdens de dienst op 22 mei 2016. Klik dan op 'Prekenarchief' in het menu 'Kerkelijke Gemeente'.