Lunchconcerten in de Westerkerk

Vanaf  mei tot oktober worden er in de Westerkerk elke vrijdag van 13.00 tot 13.30 uur gratis toegankelijke lunchconcerten gegeven door veelal jonge, zeer getalenteerde organisten en door de cantor-organist van de Westerkerk, Jos van der Kooy.
Naast de vele prachtige concerten en cantates die de Wester zelf organiseert, zoals bijvoorbeeld cantatediensten, lunchpauzeconcerten, orgel recitals of concerten door Cappella Westerkerk, worden ook tal van concerten door derden georganiseerd. Gedurende het hele jaar vinden er allerlei muziekuitvoeringen door orkesten, solisten en koren plaats. Ook aan het jaarlijkse Grachtenfestival neemt de Westerkerk deel: cantor en organist Jos van de Kooy speelt samen met jong talent van het Haags conservatorium de mooiste muziek. En dan is er in augustus de serie Geen Dag Zonder Bach, met dagelijks indrukwekkende stukken van Johann Sebastian Bach.
Kom langs en geniet van de prachtigste muziek in de indrukwekkende architectuur van de Westerkerk.

Op vrijdag 1 juli bespeelt Harmen Trimp de orgels van de Westerkerk.

Klik hier voor info over alle lunchconcerten.

Vredesmiddag voor Amsterdamse scholieren

Waar: Westerkerk Amsterdam
Wanneer: woensdag 21 september
Tijd: 15.00-16.30 uur

Na het succes van vorig jaar, organiseren de Westerkerk en Amnesty International samen opnieuw een poëziewedstrijd met het thema 'Vluchten, Vrijheid, Vrede'. Aan dit inititief kunnen alle Amsterdamse scholen meedoen. De poëziewedstrijd maakt onderdeel uit van een jaarlijks terugkerend vredesinitiatief op de Internationale Dag van de Vrede, georganiseerd in de Westerkerk. Het doel is middelbare scholieren actief mee te laten denken over het belang van vrede, belicht vanuit de vrede, vanuit de actuele vluchtelingenproblematiek.
Leerlingen (tweede klas en hoger) worden uitgedaagd hun mening te verwoorden én hun creatieve talenten te tonen in een gedicht, rap, lied of kort verhaal (max. 400 woorden). Docenten selecteren zelf de leerlingen die namens de klas hun voordracht mogen houden in de Westerkerk. Vervolgens kiest een jury de drie beste vertolkers.
Om samen met de leerlingen het thema 'Vluchten, Vrijheid, Vrede' te verkennen, biedt Amnesty International kosteloos zowel gastlessen als het pakket 'Kinderen op de vlucht' aan.
Scholen kunnen zich aanmelden voor half juli via onder vermelding van naam school, aantal klassen, e-mailadres en telefoonnummer contactpersoon én of gebruik wil worden gemaakt van gastlessen/het lespakket van Amnesty International.
Voor meer info, zie http://www.westerkerk.nl/kerkelijke-gemeente/diaconie

ANBI gegevens

De Westerkerk is een kerk van de Protestantse Gemeente te Amsterdam, die erkend is als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor kunnen giften aan de Westerkerk tot 125% worden afgetrokken van de inkomstenbelasting. Voor alle info over de ANBI gegevens: klik op het logo.

Direct toegang tot:

Agenda, Preekrooster 2016, TREF. juni 2016, Westerwijs 2015-2016

Agenda

In de agenda van de Westerkerk zijn alle diensten en evenementen opgenomen. De liturgie voor de eerstvolgende kerkdienst vindt u vanaf vrijdag voorafgaand aan de dienst in dit item. Om auteursrechtelijke redenen bevat de onlineversie van de liturgie voorlopig alleen de verwijzing naar de liederen die gezongen worden in plaats van de gehele tekst. Klik hier voor liturgie 26 juni 2016.
Naast de wekelijkse erediensten worden ook concerten gegeven en bijeenkomsten gehouden. In Westerwijs 2015-2016 vindt u alle inhoudelijke gegevens, data en aanvangstijden. U kunt ook contact met ons opnemen.

Preek van de week

KanselPreken die in de Westerkerk worden gehouden, publiceren wij op deze website mits de predikanten hun preek ter beschikking stellen. Klik hier voor de preek die dr. Chr.A.J. Stam hield tijdens de dienst op 12 juni 2016. Eerder in de Westerkerk gehouden preken zijn eveneens beschikbaar via het 'Prekenarchief' in het menu 'Kerkelijke Gemeente'.