Zomer in de Westerkerk: Woord en muziek

Hebt u altijd al een keer de Westerkerk willen bezoeken? Hebt u altijd al een keer een kerkdienst willen meemaken? In juli en augustus zijn er tal van mogelijkheden om op zondagochtend om 10.30 uur zo’n feest van Woord en muziek bij te wonen: op 26 juli met ds Fokkelien Oosterwijk, op 2 augustus met prof dr Mirjam van Veen en op 9 augustus met ds Ruud van der Weg. Jos van der Kooy bespeelt tijdens de diensten de orgels van de Westerkerk. Elke zondag klinkt er tevens vocale muziek door Anne-Marieke Evers (mezzo-sopraan; 26 juli), Wout Oosterkamp (bas-bariton; 2 augustus) en Elena van Slogteren (sopraan; 9 augustus). Zie onze agenda voor meer informatie.
Muziek klinkt er ook doordeweeks volop in deze zomerse maanden: tijdens de lunchconcerten op vrijdagmiddag (13.00 uur), de serie Bach-en-Reger (zaterdag 25 juli en 8 augustus), tijdens de serie Geen-dag-zonder-Bach (3
-8 augustus, 13.00 uur) en bij de concerten in het kader van het Grachtenfestival (15-21 augustus, 13.00 uur).
Iedereen is van harte welkom! Toegang is gratis.
Kom deze zomer genieten van goede woorden en prachtige muziek in dit schitterende kerkgebouw!

Kerk en kunst

Eerstvolgende lezing op woensdag 23 september 20.00 uur.

Dit jaar organiseert de Westerkerk een vijftal lezingen over het thema Kerk en Kunst in Amsterdam. De lezingen worden georganiseerd in het kader van de missie van de Westerkerk ‘Geloven in het hart van Amsterdam’. De eerste bijeenkomst vond plaats op dinsdag 21 april. Ingmar Sillius, conservator bij de Protestantse Kerk Amsterdam, verzorgde de aftrap van de lezingencyclus. Vol enthousiasme nam hij zijn gehoor mee in de ontstaansgeschiedenis van de Kapel ter Heilige Stede, na de Beeldenstorm en de Alteratie beter bekend als de Nieuwe Zijds Kapel. Dr. Arie de Groot wist op 26 mei alles te vertellen over de totstandkoning van protestante kerken en hun interieur.
Op de volgende avonden in het najaar wordt dieper ingegaan op de eeuwenoude relatie tussen kerkbouw en de beeldende kunst. De lezingencyclus kent een chronologische volgorde en zal opgebouwd worden rond een object dat zowel de tijd als inhoud van de lezing vertegenwoordigt. Voor algemene informatie over de hele serie klik hier.

Direct toegang tot:

Agenda, Preekrooster 2015, TREF. juni 2015, Lunchpauzeconcerten 2015, Westerwijs 2014-2015

Labyrinth in Amsterdam Noord

Voor alle informatie klik hier.

Westerkerk Schild

Meer weten over de Wester?

Draagt u de Westerkerk ook een warm hart toe en wilt u bijdragen aan het in stand houden van deze veel bezochte en vrij toegankelijke kerk? Word dan Vriend. Klik op het logo van de Vrienden van de Wester.

Kerk in steigersRestauratie

De restauratie van de Westerkerk is in volle gang! Delen van de kerk staan al weer maanden in de steigers en zowel binnen als buiten wordt hard gewerkt aan oplossingen voor het vochtprobleem dat de binnenmuren aantast. Op de hoogte blijven van de restauratievorderingen? Klik dan hier.

Virtuele bezichtiging

Voor een schitterende 360-graden bezichtiging van de omgeving van de Westerkerk klik hier! Voor het interieur klik hier.

Preek van de week

Wester kansel 2De preken die in de Westerkerk worden gehouden, publiceren wij op deze website. Ook aan gastpredikanten wordt gevraagd hun preek op onze site te laten plaatsen.
Klik hier voor de preek die ds. F.W. Oosterwijk hield tijdens de dienst op 5 juli 2015 en klik hier voor de preek die ds Oosterwijk hield tijdens de dienst op 12 juli 2015. Wilt u vorige preken nog eens rustig doorlezen? Klik dan op Prekenarchief in het menu Kerkelijke Gemeente.

Agenda

In de agenda van de Westerkerk zijn alle diensten en evenementen opgenomen. De liturgie voor de eerstvolgende kerkdienst vindt u vanaf vrijdag voorafgaand aan de dienst in dit item. Klik hier voor: liturgie 2 augustus 2015.
Naast de wekelijkse erediensten worden ook concerten gegeven en bijeenkomsten gehouden. In Westerwijs 2014-2015 vindt u alle inhoudelijke gegevens, data en aanvangstijden. U kunt ook contact met ons opnemen.

Metsel een steen

Steen metselenOnze mooie Westerkerk wordt gerestaureerd. Alle 500.000 stenen worden stuk voor stuk gecontroleerd. Zeker 5.000 stenen worden uitgehakt en vervangen. Speciaal daarvoor worden op zeer ambachtelijke wijze bakstenen gemaakt, in de goede kleur en het juiste formaat. Een enorm karwei en zeer kostbaar. Om dit unieke monument voor de toekomst te bewaren, hebben we dus uw financiële steun hard nodig. U kunt ons helpen door mee te doen en een Steen te kopen en deze, als u dat wil, zelf in te metselen. En het leuke is dat u een tweede exemplaar van uw steen mee naar huis mag nemen. Als u snel bent, dan kunnen wij de beide stenen voorzien van uw initialen, of die van uw kind, kleinkind, vriend of echtgeno(o)t(e).
Doet u mee? Klik dan hier en vul uw gegevens in. U krijgt dan alle informatie toegestuurd.Méér weten? Klik dan op:  koop een steen.