Doe mee: Metsel een steen en red de Westerkerk

IMG 3217

Onze mooie Westerkerk wordt gerestaureerd. Alle 500.000 stenen worden stuk voor stuk gecontroleerd. We weten nu al dat we zeker 5.000 stenen moeten uithakken en vervangen. Speciaal daarvoor worden op zeer ambachtelijke wijze bakstenen gemaakt, in de goede kleur en het juiste formaat.
Een enorm karwei en zeer kostbaar. Daar hebben we uw financiële steun voor nodig. U kunt ons helpen door mee te doen en een Steen te kopen en deze, als u dat wil, zelf in te metselen. Als het nodig is krijgt u van ons ter plekke een minicursus metselen. En het leuke is dat u een tweede exemplaar van uw Steen mee naar huis mag nemen. Als u snel bent, dan kunnen wij de beide stenen voorzien van uw initialen, of die van uw kind, kleinkind, vriend of echtgeno(o)t(e).
Doet u mee? Klik dan hier en vul uw gegevens in. U krijgt dan alle informatie toegestuurd.

Uw financiële bijdrage is fiscaal aftrekbaar en dat kost u geen moeite. Met een jaarlijkse bijdrage van € 120,- (minimaal 5 keer) krijgt u, afhankelijk van uw jaarinkomen, tot wel € 78,- terug van de Belastingdienst. Zo hebt u voor vijf keer € 42,- uw eigen Steen voor eeuwig in de Westerkerk.
Het kan ook anders: als u liever eenmalig de restauratie van onze mooie Westerkerk ondersteunt, dan kunt u uw eigen Steen (laten) inmetselen voor € 300,-. Ook dit bedrag is aftrekbaar. Afhankelijk van uw inkomen en van uw eventuele giften aan andere doelen krijgt u bijna € 200,- terug.
Méér weten? Klik dan op:  koop een steen.

Laat je inspireren in de Wester!

volle kerkHet Wester-seizoen programma 2013-2014 is in volle gang! Een mooi seizoen boordevol eigentijdse kerkdiensten, avondgebeden, cantates, concerten, tentoonstellingen, lezingen en bezinning. Tijdens de restauratie van de Westerkerk gaan al deze activiteiten gewoon door. Zelfs nog veel meer dan voorheen, allemaal mogelijk gemaakt door onze medewerkers en de vele vrijwilligers. Nieuw zijn de tentoonstellingen, de fascinerende avonden over en met muziek, en de interactieve bijeenkomsten over kunst en maatschappij. Bovendien worden op vijf vrijdagnamiddagen in maart en april avondgebeden gehouden bij het Brandend Braambos. Mensen bezinnen zich tijdens gespreksavonden of wisselen ervaringen uit bij sfeervolle diners. Er wordt geschreven voor Amnesty International en gezongen onder leiding van topprofessionals. Waar in Amsterdam wordt in deze tijd zo veel georganiseerd op het gebied van bezinning, kunst en cultuur? Veel daarvan nog gratis ook! Kom naar de Wester en laat je inspireren. Klik hier voor het programma.

Direct toegang tot:

Agenda, Tref april 2014, Preekrooster 2014, Westerwijs 2013-2014.

Westerkerk Schild

Meer weten over de Wester?

Draagt u de Westerkerk ook een warm hart toe en wilt u bijdragen aan het in stand houden van deze veel bezochte en vrij toegankelijke kerk? Word dan Vriend. Klik op het logo van de Vrienden van de Wester.

Bericht van de kerkenraad

Onze predikant ds Oosterwijk is momenteel met ziekteverlof. Zij zal voorlopig nog niet voorgaan. In de agenda kunt u zien welke gastpredikanten haar de komende tijd zullen vervangen.

Restauratie

De restauratie van de Westerkerk is in volle gang! Een deel van de kerk staat inmiddels in de steigers en zowel binnen als buiten wordt hard gewerkt aan oplossingen voor het vochtprobleem. Op de hoogte blijven van de restauratievorderingen? Klik dan hier.

Loket  levensvragen

LoketL websiteIedereen heeft op zijn tijd behoefte aan een goed gesprek over de diepere vragen van het leven. Daarvoor bestaat het pastoraat van de Westerkerk. Klik hier voor meer informatie. Maar u kunt voor deze gesprekken nu ook terecht bij het Loket Levensvragen van de Protestantse Kerk Amsterdam. Wilt u de folder van dit Loket lezen klik dan op folder loket levensvragen.

Virtuele bezichtiging

Voor een schitterende 360-graden bezichtiging van de omgeving van de Westerkerk klik hier! Voor het interieur klik hier.

Preek van de week

Wester kansel 2De preken die in de Westerkerk worden gehouden, publiceren wij op deze website. Ook gastpredikanten worden gevraagd hun preek op onze site te laten plaatsen.
Klik op Preek 23-03-14 prof.dr. M.G.K. van Veen voor de preek die prof. dr. Mirjam van Veen hield op 23 maart 2014.
Wilt u vorige preken nog eens rustig doorlezen? Klik dan op Prekenarchief in het menu Kerkelijke gemeente.

Agenda

In de agenda van de Westerkerk zijn alle diensten en evenementen opgenomen. De liturgie voor de eerstvolgende kerkdienst vindt u vanaf vrijdag voorafgaand aan de dienst hier: liturgie. Naast de wekelijkse erediensten worden ook concerten gegeven en bijeenkomsten gehouden. In Westerwijs 2013-2014 vindt u alle inhoudelijke gegevens, data en aanvangstijden. U kunt ook contact met ons opnemen.