Uniek Bach Verzoekprogramma

Bach BWV 72Jos van de Kooy, cantororganist van de Westerkerk, zal op woensdag 24 september van 20.00 tot 22.00 uur verzoeknummers spelen, gecomponeerd door Johann Sebastian Bach. Wekelijks speelt onze cantororganist orgelmuziek van Bach tijdens de zondagse diensten. Deze avond gaat onze cantororganist in op achtergronden van werken van de grote componist en zal die vervolgens spelen.
Iedereen heeft zijn of haar favoriete muziekstukken van Bach kunnen opgeven. Welke dat zijn, blijft nog een verrassing. Maar het belooft een fascinerende, afwisselende en indrukwekkende avond te worden. Een unieke avond om nooit te vergeten. Toegang, zoals eigenlijk altijd: gratis.

Brandend Braambos: meest spirituele plek in Nederland

Brandend BraambosDeze zomer is Kruispunt Radio samen met luisteraars op zoek naar de 'Meest spirituele plek van Nederland'. Vanaf 1 september kan Nederland stemmen op de inzendingen. Op vrijdag 10 oktober wordt de 'Meest spirituele plek van Nederland' onthuld tijdens een live uitzending vanaf die locatie. In Kruispunt Radio op Radio5 wordt iedere vrijdag om 18.00 uur een van de inspirerende, spirituele plekken geportretteerd!

Ook het Brandend Braambos in de Westerkerk blijkt als spirituele plek ingezonden. Beschreven als: imposant hoog en stralend lichtdoorschoten; dankzij de monumentale pilaren en goudglanzende kaarsenkronen van grote allure: dat is de Westerkerk van binnen. Maar vooral een stille plek in het midden van de drukke stad, waar je tot rust kunt komen. En in een zijbeuk: het Brandend Braambos. Een bijzondere plek om even stil bij te zijn, te mediteren of een kaars te branden. Waarlijk, de meest inspirerende en spirituele plek van Nederland. Om te stemmen op het Brandend Braambos in de Westerkerk als meest spirituele plek klik hier

Agenda

In de agenda van de Westerkerk zijn alle diensten en evenementen opgenomen. De liturgie voor de eerstvolgende kerkdienst vindt u vanaf vrijdag voorafgaand aan de dienst hier: 21 september 2014.
Naast de wekelijkse erediensten worden ook concerten gegeven en bijeenkomsten gehouden. In Westerwijs 2013-2014 vindt u alle inhoudelijke gegevens, data en aanvangstijden. U kunt ook contact met ons opnemen.

Concerten

Toprecitals in de Wester

Wester orgelIn de Westerkerk is er veel ruimte voor muziek. Zowel tijdens de diensten als in de vorm van concerten en recitals. Veel van de concerten zijn gratis toegankelijk. Uiteraard wordt een donatie op prijs gesteld om deze traditie in ere te houden.
Lunchpauzeconcerten
Van mei tot en met oktober worden er in de Westerkerk (bijna) elke vrijdag van 13.00 tot 13.30 uur gratis toegankelijke lunch-orgelconcerten gegeven door veelal jonge, getalenteerde organisten. Hiervoor wordt samengewerkt met het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Grachtenfestival
En als vast onderdeel van de zomerprogrammering: tijdens het jaarlijkse Grachtenfestival van 16 tot en met 21 augustus worden er dagelijks om 13:00 uur concerten gegeven door onze cantor organist Jos van der Kooy en jonge prijswinnaars van het Prinses Christina Concours.
Bach en Reger
Op zaterdagen om 13.00 uur combineert Dirk Jan Versluis de monumentale koraalfantasieën van Max Reger met kamermuzikale orgelwerken van Johann Sebastian Bach.
Geen dag zonder Bach
Bovendien is er nog een andere unieke traditie in de Wester: 'Geen dag zonder Bach'. Begin augustus worden er gedurende één week dagelijks concerten en recitals gegeven rond Johann Sebastian Bach. Ook deze concerten zijn gratis toegankelijk.
Alle informatie over de Lunchpauzeconcerten, Geen dag zonder Bach en het Grachtenfestival vindt u hier.

Metsel een steen en red de Westerkerk

Wester Metsel

Onze mooie Westerkerk wordt gerestaureerd. Alle 500.000 stenen worden stuk voor stuk gecontroleerd. We weten nu al dat we zeker 5.000 stenen moeten uithakken en vervangen. Speciaal daarvoor worden op zeer ambachtelijke wijze bakstenen gemaakt, in de goede kleur en het juiste formaat. Een enorm karwei en zeer kostbaar. Daar hebben we uw financiële steun voor nodig. U kunt ons helpen door mee te doen en een Steen te kopen en deze, als u dat wil, zelf in te metselen. En het leuke is dat u een tweede exemplaar van uw steen mee naar huis mag nemen. Als u snel bent, dan kunnen wij de beide stenen voorzien van uw initialen, of die van uw kind, kleinkind, vriend of echtgeno(o)t(e).
Doet u mee? Klik dan hier en vul uw gegevens in. U krijgt dan alle informatie toegestuurd.Méér weten? Klik dan op:  koop een steen.

Meer artikelen...