Event mogelijkheden

Diner

Het prachtige oude interieur van de Westerkerk biedt een bijzonder decor voor (gala)diners. Uw gasten zullen genieten van de sfeervolle ambiance, met als hoogtepunten de kroonluchters met (brandende) kaarsen en het prachtige Duyschotorgel met de door Gerard de Lairesse geschilderde luiken.
De hoge kerkzaal met haar zandstenen pilaren beschikt over vloerverwarming, waardoor het ook in de winter behaaglijk warm is.

De kerkzaal is geschikt voor gezelschappen van 100 tot 350 personen. Voor een walking diner of diner in buffetvorm kunt u een groter gezelschap uitnodigen.

Afhankelijk van het aantal gasten en de gewenste opstelling wordt uw diner tot in de puntjes verzorgd door één van onze cateraars, in overleg is ook uw eigen cateraar welkom.

Voor meer informatie:
of 020-6247766

Congressen en lezingen

Zowel grote als kleine groepen kunnen gebruik maken van de Westerkerk als locatie voor een congres of lezing. De stoelopstelling, al dan niet met tafels, zorgt voor een goede verdeling van de ruime kerkzaal.

Het liturgisch centrum vormt het middelpunt van de kerk en is een zeer geschikte plek voor uw spreker(s). Uiteraard behoort een podium op een andere plek in de kerk ook tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld onder het prachtige orgel.

Een van onze cateraars kan uw lunch of borrel verzorgen in een zijbeuken van de kerk.

Een moderne geluidsinstallatie is aanwezig, evenals 700 schakelbare stoelen. Bij een lezing kan ook gebruik worden gemaakt van de houten banken. De kerk is voorzien van vloerverwarming.

Voor meer informatie: of 020-6247766
Voor een meerdaags congres, inclusief overnachting(en) kunt u contact opnemen met onze congrespartner Hotel Pulitzer:
www.pulitzeramsterdam.com/nl/

Concerten

Al eeuwen lang worden in de Westerkerk concerten ten gehore gebracht. Koren, orkesten en ensembles maken graag gebruik van de kerk voor hun (jaarlijkse) uitvoeringen. De mogelijkheden qua opstelling zijn legio en naast het koororgel bevindt zich een koortribune voor 80 zangers.

Niet alleen het koororgel, maar ook het prachtige Duyschot orgel met de fraai beschilderde luiken van Gerard de Lairesse geven extra (klank)kleur aan een muzikaal optreden.

Uw gasten worden gastvrij ontvangen in de Westerkerk en in overleg kunnen de nodige voorzieningen worden geregeld: van catering tot brandende kroonluchters en van portier tot garderobe.
Voor solisten en kleine gezelschappen is een aantal kleedruimtes beschikbaar. Voor grote koren kan een kleedruimte in de kerk worden gebruikt.

De kerkzaal is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Voor meer informatie:
of 020-6247766

Overige mogelijkheden

Naast diners, congressen, lezingen en concerten vinden in de Westerkerk ook tal van andere evenementen plaats. Recepties, beurzen, tentoonstellingen en award uitreikingen behoren tot de mogelijkheden. En wat te denken van een modeshows, debatavond, workshop of cursus?