Boektaxaties Arie Molendijk

do 16 nov 11:00 - 15:00

Beschrijving

De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt op donderdag 16 november van 11.00 tot 15.00 uur weer naar de Westerkerk om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde te schatten.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.
Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling.

Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken. De helft van de opbrengst komt ten goede aan de Westerkerk.