Amnesty International

Elke eerste woensdag van de maand komt de Amnesty groep bij elkaar in het Prinsenhuis van de Westerkerk 19.30 -21.30 uur.
Steeds weer blijkt dat de kracht van persoonlijke aandacht via een brief, keer op keer gevangenisdeuren doet openen en mensen, die vastzitten omwille van hun geloof, geweten of sexuele orientatie, hun vrijheid teruggeeft.

Dat kan alleen doordat overal ter wereld mensen hun stem laten horen en voor anderen opkomen. De macht van het geschreven woord is groot.
Kom schrijven naar de machthebbers die de mensenrechten schenden. Voorbeeldbrieven en informatie liggen voor u klaar.

Schrijfavonden

Afgelopen jaar hebben wij onder meer geschreven naar de president van Mexico om hem te vragen actie te ondernemen tegen de wijdverspreide mishandeling en marteling in zijn land. Wij schreven dat dit de laatste jaren alarmerend toegenomen is en dat degenen die daarvoor verantwoordelijk zijn nooit gestraft worden.
Wij schreven ook naar de commissaris van politie in de hoofdstad van Zimbabwe omdat Amnesty ongerust is over de vervolging en mishandeling van mensenrechtenactivisten door politie-officieren.
Ook gingen er brieven naar Rusland. Deze gingen naar de voorzitter van de Doema en de voorzitter van het commité voor familie-, vrouwen- en kinderen zaken. Deze brieven gingen natuurlijk vooral over de repressie op mensen die opkomen voor de rechten van homoseksuelen in Rusland en proberen te demonstreren tegen de wet die dit strafbaar maakt.
Demonstreren is in Rusland steeds meer onmogelijk. Ook mensen die opkomen voor de mensenrechten in dat land lopen voortdurend gevaar, voor advocaten en journalisten is het elke dag weer onzeker of ze die avond nog wel thuis zullen komen. Ook oppositieleden in de Doema zijn wel erg dapper als zij nog naar de vergaderzaal durven gaan. Een van die dappere mensen was op uitnodiging van Amnesty toch in Nederland tijdens en voorafgaand aan het bezoek van Poetin. Hij heeft op de vooravond van dat bezoek op een indrukwekkende manier verteld over zijn positie en die van andere oppositieleden en demonstranten.

Wij schrijven in het Prinsenhuis,  Prinsengracht 277b, van 20.00 tot circa 21.30 uur. Voorbeeldbrieven en achtergrondinformatie liggen klaar, postzegels zijn tegen kostprijs verkrijgbaar.